Jelenlegi hely

Jégkrém akár 10 perc alatt?

Ha eleged van a bolti „ki tudja mit tartalmazó” jégkrémekből, akkor itt van két gyorsan elkészíthető, egészséges recept. Ajánlom, ha gyerkőcöd nagyon válogatós, vagy egyáltalán nem fogyaszt gyümölcsöt: a jeges finomságnak csak nem tud majd ellenállni.

1. Kezdjük a tejmentes változattal, melyhez a hozzávalók:

  • 300 ml kókusztej
  • 5 evőkanál tápióka keményítő (használhatsz helyette kukorica keményítőt is)
  • 500 gramm gyümölcs (például eper, málna, meggy, barack)
  • édesítő ízlés és a gyümölcs édessége szerint (használhatsz nádcukrot, mézet, eritritet vagy nyírfacukrot is: amiben Te hiszel:)

Hogyan készül?

  1. A gyümölcsöt botmixerrel pürésítsd (előtte persze mosd meg, magozd ki, ha szükséges).
  2. A kókusztejet először felezd meg: 1,5 dl kókusztejhez add hozzá a keményítőt, majd keverd simára vele. A maradék 1,5 dl tejet alacsony lángon melegítsd fel egy edényben, amíg buborékozni nem kezd. Fontos: ne forrald fel!
  3. A tűzhelyről vedd le az edényt, majd folyamatos kevergetés mellett öntsd bele a keményítős keveréket. Addig keverd, amíg be nem sűrűsödik.
  4. Add hozzá a gyümölcsöt és az édesítőt, és ha már langyosra hűlt, mehet is a fagyasztóba.

2. Szerintem ez a világ legegyszerűbben elkészíthető tejes jégkrémje, amit senki sem tud elrontani, legfeljebb a gyerekek kérnek más arányokat. Ehhez ugyanis mindössze 3 összetevőre van szükséged: joghurtra, gyümölcsre, valamint valamilyen édesítőre (utóbbi el is hagyható). Az összeállítása pedig ennyi: gyümölcs megmos, pürésít, végül az édesítővel összekevert joghurttal rétegez a választott formában, majd pár óra és ehetitek is.

Ugye elkészíted?

Dr. Regősné Oláh Zsanett, Szegedimami

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére