Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Sokszor halljuk, és ha el is szántuk rá magunkat, volt hozzá elég türelmünk? Itt van három tuti recept: finomak, gyorsak, gyerekeknek is egyszerűen kivitelezhetőek.
Anya, ma mit tettél? – hangzik el minden nap, és a válasz is sajnos ugyanaz. Sonkás szendvics uborkával.. azaz két szelet kenyér között valami. Nem igazán izgalmas, pedig minden nap megfogadjuk, hogy holnap majd valami újdonságot teszünk be a tízórais dobozba. Ismerős helyzet, ugye?
A vízkereszttől nagyböjtig tartó, vidámsághozó-télűző ünnepünk a farsang, melynek elengedhetetlen kelléke a farsangi fánk. A fánkok készítése jó mulatság, még a kicsik is könnyedén tudnak benne segíteni.
Rántott harcsa: akár karácsonyra is ünnepi étel lehet. A harcsa nagy hal, ezért többnyire egy-egy darabot lehet venni. Szépen szeletelhető, ezért könnyű vele dolgozni.
Környezetbarát mosószerek: már szép számmal találhatók üzletekben és webáruházakban olyan termékek, amelyek ebbe az anyagcsoportba sorolhatók. Évek óta használok környezetbarát mosószereket, szeretném gyakorlati tapasztalataimat átadni Neked.
Az ősz illata köszön vissza ebben az egyszerűen, gyorsan elkészíthető süteményben! Remekül szeletelhető, csomagolható tízóraira vagy uzsonnára, és még a fagyasztást is jól tűri!
Remek alternatív fehérjeforrásként jelentek meg pár éve a piacon a ToTu termékek: a 100%-ban magyar találmány Dr. Németh Csaba nevéhez köthető, aki a Capriovus Kft. kutatás-fejlesztési csapatával és a Szent István Egyetem munkatársaival együttműködve hozta létre a tojásfehérje alapú termékcsaládot. A cukortól és zsírtól mentes túrót, tejfölt, vajkrémet, és tejet helyettesítő termékek remek lehetőséget kínálnak mindenkinek, akik fitt életmódot követnek, és bűntudat nélkül szeretnének étkezni.
Ha kedd, akkor palacsinta nap – hangzott szigorúan az Esőember c. filmben. És bárhol jártak, palacsintázni kellett kedden. A lányaimmal kitaláltuk, hogy nyáron mi is keddenként palacsinta napot tartunk.
Imádom a frissen készült lekvárok színét és a nyári magazinokban megjelenő ínycsiklandó finomságokat megörökítő képeket, amelyek láttán késztetést érzek, hogy rögtön én is tökéletes háziasszonnyá váljak.
Nem tudod, hogy mit varázsolj hétvégén az asztalra? Nem szeretnél pepecselni? De mégis jó lenne látni az elégedett arcokat? Akkor ezt szeretni fogod!
Talán tudjátok, hogy a kínai éttermek kínálatának nem sok köze van, a hagyományos kínai konyhához. Szakácsaik hosszú ideig tanulják, az európai/amerikai szájízre formált "kínainak" kikiáltotta ételek elkészítését.
Kurta-furcsa lett az idei tavaszi nagytakarításom, nem is igazán nevezhető annak. Azt hiszem, nem vagyok ezzel egyedül. Folyton kerülgetni az itthon tanuló és dolgozó családtagokat, miközben ablakot pucolnál vagy épp a garderobe-ot pakolnád át és szanálnál… igazi türelemjáték. A szanálás komplex lelki folyamata helyett most inkább a gyakorlati oldalára helyeztem a hangsúlyt: hova, mit, gyorsan és környezetkímélően, hogy mihamarabb rendezett tereink legyenek.
Az elmúlt években a legtöbb élelmiszerbolt zöldséges pultjainál általános lett, hogy cserepes fűszernövényeket árulnak. Egy ideig szemezgettem velük, majd tavaly tavasszal beadtam a derekamat, és megvásároltam életem első fűszernövényét, amiből félig-meddig szenvedély lett.
Eddig sosem fagyasztottam kenyeret, sajtot, virslit... mindig annyit vásároltunk, amennyit rövid időn belül elfogyasztottunk. Most más a helyzett... ezért az interneten kutakodtam arról, hogy ezeket a "kedvenceket" hogyan tudom hosszú távon tárolni.
Így bukkantam Eszter weboldalára, ami azért érdekes, mert amúgy évek óta ismerjük egymást és már régóta terveztem, hogy elfoglalt háziasszonyként elvégzem a "haviegyfőzés" című online tanfolyamát.
A piskótatekercs az egyik legklasszikusabb sütemény. Nem hiába, hiszen egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Csak egy jó alaptésztát kell készítenünk, plusz egy kis házi baracklekvár és már kész is a tökéletes sütemény.
Kacsamellek, kacsacombok sütése praktikus és gazdaságos. Praktikus, mert a nagybaromfi, így a kacsa is könnyebben és gyorsabban megsüthető darabokban, mint egészben.
Cukkinis lecsó: nálunk is egyre kedveltebb lett. Közrejátszik ebben az is, hogy mostanában nagyon sok cukkini terem a kiskertekben, a lecsóba is jut belőle.
Nemrég egy élelmiszeráruház-lánc hűtőpultjában találkoztunk az előre elkészített fűszervajas bagettel, amit csak a sütőbe kellett tenni. A lányaimmal elhatároztuk, hogy mi is elkészítjük itthon - saját ízlésünk szerint.
Vége van a nyárnak, becsöngettek az iskolába. Tanszerek, könyvek beszerezve, füzetek, tollak, ceruzák rendszerezve. Kinőtt ruhákat új váltja, indulhatunk az iskolába. Minden reggel korán kelés, rohanás és idegeskedés. Minden kész? Minden a helyén? Már csak a tízórai a nagy kérdés.
Szilvalekvár: de vajon melyiket szeretnéd? A hagyományos sűrűt, a darabos dzsemet, netán a gyorsan készülőt vagy fűszereset? Most választhatsz kedvedre.
Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja.