Jelenlegi hely

Laktózmentes és tele van fehérjével – ez a Totu!

Remek alternatív fehérjeforrásként jelentek meg pár éve a piacon a ToTu termékek: a 100%-ban magyar találmány Dr. Németh Csaba nevéhez köthető, aki a Capriovus Kft. kutatás-fejlesztési csapatával és a Szent István Egyetem munkatársaival együttműködve hozta létre a tojásfehérje alapú termékcsaládot. A cukortól és zsírtól mentes túrót, tejfölt, vajkrémet, és tejet helyettesítő termékek remek lehetőséget kínálnak mindenkinek, akik fitt életmódot követnek, és bűntudat nélkül szeretnének étkezni.

A ToTu termékek eredete

A ToTu egy 100%-ban magyar találmány: a termékek mögött álló hazai vállalkozás, a Capriovus Kft. már 1991 óta foglalkozik tojástermékek feldolgozásával (pl. tojáslevek, tojásporok, tojásrudak). A legújabb irányt reprezentálják a ToTu termékek, amelyek csupán pár éve kaphatók a piacon.

A cég kutatás-fejlesztési vezetője, Dr. Németh Csaba szerint az innováció annak is köszönhető, hogy a tojás termékek milyensége mindig is közel volt a tejtermékekéhez, és nem csak a magas fehérjetartalom miatt: a tojásfehérje ugyanis cukor és zsír hozzáadása nélkül is ugyanolyan állagúvá alakítható, mint amilyen a legtöbb tejtermék.

Ez ihlette meg a ToTut. Dr. Németh Csaba a Capriovus Kft. és a Szent István egyetem munkatársaival együtt olyan magas fehérjetartalommal rendelkező termékeket hoztak létre, amelyeket a sportolók, fogyni vágyók, és a tudatos, egészséges táplálkozás hívei is bűntudat nélkül fogyaszthatnak, hiszen a tejtermékekkel ellentétben nincsen bennük se zsír, se cukor. Jelenleg tojás alapú túróból, tejfölből, vajkrémből és tejből áll a termékcsalád.

Alternatív fehérjeforrás sportolóknak: a tojás alapú ToTu termékek előnyei

A ToTu termékek alapvetően több fehérjét tartalmaznak, mint a tej-alapú megfelelőjük. A ToTu túró szárazanyagra vetített fehérjetartalma például 95%, ami remek lehetőséget nyújt a testépítők számára, hogy cukor és zsír fogyasztása nélkül növelhessék a fehérjebevitelüket.

Még az Opten Vasas jégkorong csapata is a ToTu termékeket kezdte el fogyasztani 2020 év vége felé egy 6 hetes fizioterápiás program keretein belül, hogy minél előbb visszanyerhessék fizikai erőnlétüket a koronavírus járvány okozta edzés kiesések miatt.

Dr. Németh Csaba szerint az sem utolsó szempont, hogy a tojásfehérje fogyasztás hosszú távon is elősegíti a sportos életmód fenntartását. A ToTu több esszenciális aminosavban is gazdag, teljes értékű biológiai terméknek számít, aminek az emészthetősége sokkal egyszerűbb a tejfehérjéhez képest, és az időskorban kialakuló izomtömeg veszteség lelassításában is fontos szerepet játszik.

Egy kis étvágygerjesztő: fehérjében gazdag receptek ToTu termékekből

Mivel a ToTu termékek gyakorlatilag ugyanúgy felhasználhatók, mint a tejtermékek, így rengeteg lehetőség nyílik arra a sportolóknak és fogyni vágyóknak, hogy fehérjében gazdag étkezésekkel egészítsék ki az edzéstervüket. Íme két recept ToTu tejfölből és túróból!

Hogy jól induljon a nap: paleo és laktózmentes ToTu tojáskrém reggelire

Hozzávalók 2 főre:

  • 5 dkg ToTu krém extra (tejfölt helyettesítő termék)
  • 4 főtt tojás
  • kb. 5 dkg Paleolaj
  • 2 szál újhagyma
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • törött bors, só

Elkészítés:

  1. Az olajat három részletben keverje hozzá a ToTu krém extrámhoz, mert így biztos nem kapja össze.
  2. Ezután ízlés szerint sózza és borsozza, majd adja hozzá a mustárt.
  3. Végül pedig keverje hozzá a lereszelt főtt tojásokat és az apróra vágott újhagymát.
  4. Saláta, paleo kenyér vagy sós gofri mellé remekül megy!

Nem kell lemondani az édességről sem: sütés nélküli laktózmentes ToTu túrótorta recept

Hozzávalók az alaphoz:

  • 6 dkg kókuszolaj
  • 12 dkg paleo száraz édes morzsa
  • 20 dkg cukormentes lekvár

Hozzávalók az angolkrémhez:

  • 10 dkg kókusztej
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 5-8 dkg eritrit
  • egy csipet só

Hozzávalók a túró krémhez:

  • 30 dkg ToTu túró
  • 20 dkg sűrű kókuszjoghurt
  • 10 g por zselatin
  • 0,5 dl forró víz
  • egy fél citrom reszelt héja és leve

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 1,5 g porított kakaóvaj
  • 5 dkg paleo étcsokoládé
  • 12 félbe vágott dió
  • 12 földicseresznye

Elkészítés:

  1. Az alaphoz forgassa hozzá a folyékony kókuszolajjal együtt az édesmorzsát, amit ezután egy wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 20 centiméteres tortaforma aljába helyezzen el. Ezt követően tegye 30 percre a fagyasztóba, és miután kivette, kenje rá a lekvárt. Az angolkrém elkészítése alatt helyezze hűtőbe az alapot.
  2. Az angolkrémhez habverővel folyamatosan kevergetve sűrítse be vízgőz fölött a kókusztejet a vaníliával, a tojássárgákkal, a sóval és az eritrittel. Ennek a keveréknek kb. 80 fokosnak kell lennie. Miután már teljesen hab állagú lett, akkor hagyja langyosra hűlni.
  3. A túrókrémhez a kókuszjoghurtot negyed órára be kell tennie a fagyasztóba, ezt követően pedig kemény habbá kell vernie. A zselatint oldja fel forró vízben, majd turmixolja össze a ToTu túróval, míg egynemű nem lesz. Ugyanígy keverje össze az angolkrémmel, a citromhéjjal, és a citromlével is. Végül forgassa hozzá két részletben a joghurt habot, simítsa rá a lekvárra és tegye a hűtőbe, hogy megdermedhessen.
  4. A díszítéshez tegyen rá félbe vágott diót, földicseresznyét és csokoládédíszt. A csokoládédíszhez az étcsokit a kakaóvajjal együtt temperálja, majd tegye be 20 percre a hűtőbe.

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére