Jelenlegi hely

Medvehagyma krémleves

A medvehagyma krémlevesnek sok változata van, ezekből az egyiket itt olvashatod. Készítsd el, és ha itt-ott kicsit változtatsz rajta, a tied is lehet egy következő. A fűszerezéssel viszont vigyázz!

Pap Zsuzsa írása

Medvehagyma krémleves recept

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 csokor medvehagyma

  • 1 nagyobb fej hagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál zsír

  • 2 teáskanál liszt a sűrítéshez

  • 6 dl hús alaplé, húsleves vagy víz (utóbbi esetben még 1 kávéskanál Vegeta Naturella)

  • 2 dl 20 %-os főzőtejszín

  • 1 csomag kis méretű szarvasi mozzarella

  • 1 kiskanál fehér bors

  • só (feltételesen)

  • 2 kisebb szelet kenyér

 

Előkészítés

  • A medvehagyma szárait levágod, megmosod, lecsepegteted, vastagabb csíkokra vágod.

A medvehagymát feldaraboljuk

  • A hagymát és fokhagymát megtisztítod, apróra vagdalod (1 gerezd fokhagyma kivételével).

 

A medvehagyma krémleves elkészítése

  • A hagymát a zsíron megpárolod, kissé lepirítod.

Medvehagyma krémleves készítéséhez a hagymát lepirítjuk, dinszteljük

  • Beleteszed a fokhagymát fél percre. (Ne legyen a forró zsírban tovább, mert megkeseredik.) 

  • Kevés vizet öntesz rá. Beleteszed a csíkokra vágott medvehagymát és fedő alatt párolod addig, amíg összeesik.

Medvehagyma krémleves készítése

  • Közben kenyérpirítóban megpirítod a 2 szelet kenyeret, bedörzsölöd a félretett gerezd fokhagymával és kockákra vágod (ez sokkal gyorsabb, mintha a kenyérkockákat pirítanád fokhagymás olajon). Így nem lesz ugyan a kenyérkockák minden oldala megpirítva, de ezt evés közben nem fogod érezni.

Medvehagyma krémleves fokhagymás pirítóssal

Pirított kenyérkocka medvehagyma krémleveshez

  • A megpárolt medvehagymát turmixolod vagy botmixerrel összetöröd. Ha egyik kisgéped sincs, az sem baj, akkor szűrőn átpasszírozod.

Párolt medvehagyma krémleveshez

Pépesített medvehagyma krémleveshez

  • Visszateszed a lábosba, megszórod a liszttel, jól összekevered, hozzáadod a tejszínt és a fehér borsot, majd ismét összekevered.

Tejszín hozzáadása medvehagyma krémleveshez

  • Felhígítod az alaplével. Ha szükséges, teszel még bele sót és/vagy fehér borsot. A sóval vigyázz, mert a húslevesben is és a Vegeta Naturellában is van só!

  • Az egészet keverés közben felforralod. (Ezt ne hagyd el, mert liszt ízű lesz az étel.

  • A leves elkészült. Ha a mennyiséget kevésnek vagy túl sűrűnek találod, kicsit még tovább hígíthatod.

Medvehagyma krémleves tálalásra várva

 

Tálalás

A levest csészékbe vagy tányérokba mered, megszórod a kenyérkockákkal és a sajtokat félbevágva  a tetejére teszed.

Medvehagyma krémleves csészében tálalva

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Sütőtök krémleves

Környezetbarát mosószerek

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Neked ajánljuk!

11 dolog, amire az utazás tanított

12 dolog, amire az utazás tanított

Szélesebb látókör, inspiráció, problémamegoldás, mélyülő önismeret, újabb nézőpontok… Minden utazás tanít valamit.
Bátor ötletek Karácsonyi pulcsikhoz

Bátor ötletek Karácsonyi pulcsikhoz

A legtöbb anyuka jól tudja: kevés az idő, mégis szeretnénk csinosan, kényelmesen és egyedien öltöztetni magunkat és a családot. Sokunknak fontos a fenntarthatóság is, ezért a kinőtt vagy megunt ruhák átalakítása, javítása és újravarrása sokkal vonzóbb, mint a kidobás. És hát valljuk be… egy kis kreatív varrással tényleg pillanatok alatt csodát lehet tenni.
Készítsetek karácsonyi angyalokat!

Készítsetek karácsonyi angyalokat!

A karácsonyi angyalok évről évre visszatérő, gyönyörű szimbólumai az ünnepnek.
Gondolatok elvitelre – A lelki rugalmasság fejleszthető!

Gondolatok elvitelre – A lelki rugalmasság fejleszthető!

Hogyan építhetjük saját rezilienciánkat? Milyen eszközeink vannak? Mit jelent a perspektivikus látásmód? A pszichológus 9 tanácsa a mindennapok küzdelmeihez, hogy ne csak túléljünk, hanem valóban meg is éljük az életet. Könyvajánlónk:
Ugrás az oldal tetejére