Jelenlegi hely

Mi legyen a húsvéti ételmaradékok sorsa?

Ki ne szembesült volna vele, hogy a húsvéti sonkából, a vasárnapi csirkemellből maradt 2 szelet, vagy a locsolóknak szánt piros tojásból is maradt 1-3 darab. Vagy egyszerűen szerettünk volna új színt-ízt vinni a reggelikbe, a gyerek tízóraijába?

Némi fantáziával és pár percnyi konyhatündérkedéssel új életre kelhetnek a már megunt ételek, az iskolába visszatérő gyerekek tízóraija vagy uzsonnája újabb krémekkel gazdagodhatnak.

1. Sonkakrém

Hozzávalók: 

- 1-2 szelet sonka
- só, bors
- szobahőmérsékletű vaj ( kb. 1 evőkanál)
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- negyed fej hagyma
- vegeta

Az apróra vágott hagymával összekeverem a ledarált sonkát és összekeverem az összes hozzávalót - azonnal fogyasztható. Ha a sonka sós volt, vigyázzunk a só mennyiségével. 

 

2. Tojáskrém

Hozzávalók: 

- 2 főtt tojás 
- 1 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál tejföl
- fél fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 evőkanál sajtkrém
- vegeta - ízlés szerint
- metélőhagyma
- esteleg: reszelt sajt

A hagymát apróra vágom, a tojást ledarálom majd a többi hozzávalóval elkeverem. Vigyázat! A tojás hamar romlik,  tízóraira, uzsonnára nem javaslom!

3. Csirkés tapas krém

Hozzávalók:

- 1 szelet sült csirkemell
- evőkanál szobahőmérsékletű vaj
- 1 evőkanál majonéz
- só, bors
- vegeta

A csirkemellett ledarálom és a többi hozzávalóval összekeverem, ha van, metélőhagymát, bazsalikomot is tehetünk bele.

 

 

Szöveg és képek: Vizaverné Horváth Zsófia - Szombathelyimami
Minden jog fentartva!

 

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére