Jelenlegi hely

Mi a túrót együnk? Túróval töltött zsemle gyorsan, finomat

Ha gyorsan valami finomat szeretnénk készíteni ebédre, ez a túróval töltött zsömle remek választás, igazán finom és laktató, amit a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk. Ez a mennyiség 4 főre bőven elegendő, még uzsonnára is marad belőle a gyerkőcöknek, bár melegen a legfinomabb. 

Túróval töltött zsömle

Hozzávalók:

  • 8 zsömle
  • 6 dl tej
  • 12 dkg cukor + 1 csom. vaníliás cukor

Töltelék:

  • 50  dkg túró
  • 3 zsömle belseje
  • 3 evőkanál. tejföl
  • 10 dkg cukor + 2. csom. vaníliás cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • zsömlénként 1-1 evőkanál lekvár (ízlés szerint

Öntethez:

  • 3 dl tejföl
  • 2 egész tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 - 5 evőkanál cukros tej

Elkészítés:

Vágjuk le a zsömlék tetejét, szedjük ki a belsejét és tegyük félre, még szükségünk lesz rá. 
Melegítsük fel a tejet a cukrokkal, mártsuk bele félig a zsömléket a meleg tejbe és tegyük őket a kivajazott edénybe.
Mindegyik zsömlébe tegyünk 1-1 evőkanál lekvárt (természetesen, amilyet a gyerekek megszavaznak - nálunk most a baracklekvár nyert).

A töltelékhez keverjük össze a túrót, 3 zsömle szétmorzsolt belsejét, 3 ek. tejfölt, 6 ek. tejet, a cukrokat és a reszelt citromhéjat.
Betehetjük robotgépbe is (én most ezt választottam) a hozzávalókat és fél perc alatt kész is vagyunk a töltelékkel.
A túrókrémmel töltsük meg a zsömléket, mártsuk a zsömlék tetejét egy pillanatra (óvatosan, nehogy szétessen!) a még meleg tejbe és tegyük vissza a zsömlékre, mint egy kis kalapot. 

Elérkeztünk a sütő előmelegítéséhez, állítsuk 180 fokra és készítsük el az öntetet.
Két tojást keverjük ki a cukorral habosra, adjuk hozzá a 3 dl tejfölt és 4 ek. tejet.
Ezzel az öntettel borítsuk be a zsömléket és tegyük az előmelegített sütőbe, kb. 30 percre.
Akkor van kész, ha az öntet megszilárdul és a zsömlék teteje is megpirul kicsit.

Jó étvágyat!

May Andi

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére