Jelenlegi hely

Hogyan zajlik a trapézlemez tető szigetelése?

Az acél trapézlemez nagyon sokféleképpen használható. Burkolhatunk vele, kerítést építhetünk általa és tetőfedéshez is kiváló. Természetesen egy ilyen tetőt is kell szigetelni. Hogyan zajlik a trapézlemezes tető esetén a szigetelés?Az acél trapézlemez nagyon sokféleképpen használható. Burkolhatunk vele, kerítést építhetünk általa és tetőfedéshez is kiváló. Természetesen egy ilyen tetőt is kell szigetelni. Hogyan zajlik a trapézlemezes tető esetén a szigetelés?


Kép forrása: pexels

Miért éri meg az acél trapézlemezt választani?

Az acél trapézlemez sokkal olcsóbb tetőfedési megoldás, mint a hagyományos, ráadásul sokkal strapabíróbb és könnyebb tetőszerkezetet ad. Ezért kiválóan alkalmas nyaralók és faházak fedésére is. Ezen kívül az acél trapézlemez évtizedekig újszerűen mutat tetőként és burkolatként is egyaránt. Utóbbi azt jelenti, hogy ha szeretnénk, akár az egész házat beburkolhatjuk ezzel a nagyon sokrétűen használható anyaggal. Ma már mindenféle színben kaphatóak ezek a lemezek, olyan kivitelben is, mint ha fából készítették volna őket, vagyis a felhasználásuknak gyakorlatilag csak a fantáziánk szabhat határt.

Kicsit más, mint a cserepes megoldásnál, de mégis hasonló

Egy jól szigetelt acél trapézlemez tető esetén gondolni kell arra is, hogy ezeket a lemezek fémből vannak. Vagyis olyan szigetelést tesznek alájuk, amely elnyeli például az eső kopogását. Ezen kívül a szigeteléskor általában kétféle megoldást alkalmaznak. Az egyik a szendvicspaneles megoldás. Ilyenkor a két lemez közé kerül a szigetelő anyag. Viszont ennek lehetnek hátrányai, például a hőtágulás miatti elmozdulás. Ilyenkor tehát ami még ennél is jobb megoldás az az, ha purhabos kifújással kezelik a problémát. Ezen túl azonban elmondható, hogy a tető szigetelését az épület céljának megfelelően végzik. Vagyis például egy tűzveszélyes anyagokkal foglalkozó gyár csarnokánál természetesen hőálló szigetelés kerül a lemezek közé. Sokan viszont, akik házilag fedik le acéllemezzel például a nyaralójukat, nem alkalmaznak szendvicspaneles szigetelést, hanem például kőzetgyapotot terítenek a lemezek alá. Ez a szigetelés módszer több szempontból is hiányossá teheti a tetőfedést. Például jobban fogjuk hallani a kopogó esőt, valamint jobban lehet számítani a párakicsapódásra is, hiszen a lemezek hideg külső burkolata és a tetőtérben keletkezett melegebb hőmérséklet miatt megjelenhet a pára.

Mire figyeljünk oda az acél trapézlemez tető szigetelésekor?

Az acél, mint anyag a hőmérséklet-különbség miatt nem csak páralecsapódást okozhat, de tágulhat is. Ezért ha például nem megfelelően húzzuk meg a csavarokat, és nem jól rögzítjük az elemeket, könnyen elmozdulhat idővel a fedés. Ezen kívül ha zavar minket például az eső kopogása, nem árt gondolni a hangszigetelésre. Ma már kaphatóak olyan tető alátétek és külön szigetelők is, amelyek sokkal jobban hangszigetelnek, mint egy szimpla kőzetgyapot szigetelés. Ez is fontos lépése tehát a trapézlemez tető felrakásának. Érdemes ezért mindig szakemberhez fordulni vagy olyan vállalkozáshoz, amely foglalkozik acél trapézlemez tető fedésével, hiszen ők a megfelelő módon a megfelelő anyagokat használva alakítják ki a tökéletes acél trapézlemez tetőt. A profi szakemberek segítségével pedig plusz garanciát kapunk arra, hogy valóban hosszú évtizedekig tökéletesen fedő tetőnk lehessen.

Szponzorált tartalom

Neked ajánljuk!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Ugrás az oldal tetejére