Jelenlegi hely

Ilyen árakon mozognak most a lakásbiztosítások

A lakásbiztosítás igen elterjedt Magyarországon. Az itthoni otthonok kb. 65-70%-a biztosított, amely jól hangzik, de mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik. A legtöbb ilyen jellegű szerződés elavult, pedig az ajánlások szerint minden két évben meg kellene újítani egy lakásbiztosítást. A piaci termékek változása miatt pedig könnyen lehet, hogy lakásbiztosítás-váltással igen sokat spórolhatnának az ügyfelek.

Hogyan lehet megtalálni a legjobb ajánlatokat?

Ha nem az a hobbink (még nem találkoztunk olyannal, akinek ez volt), hogy biztosítók különböző lakásbiztosítási ajánlatait hasonlítgassuk össze vég nélkül, akkor érdemes szakemberekhez fordulni. Ha kíváncsi arra, hogy most milyen költségei vannak egy lakásbiztosításnak, szóba állhatunk egy adott biztosítócég képviselőjével vagy fordulhatunk független szakértőkhöz. Az utóbbinak az előnye az, hogy több (akár egy tucat) különböző cég termékeihez és szolgáltatásaihoz is hozzáférünk, míg hátránya nincs: ügyfélként ugyanannyiba kerül, mint az előző opció: teljesen ingyenes. A független szakértő nem kell, hogy egy régi, középiskolás ismerős legyen, akiről egy vagy két évtizede nem hallottunk és egyszer csak felhív minket telefonon, elég, ha online kitöltünk egy ún. kalkulátort. Itt az alapvető adatok begépelése után rögtön több ajánlatot is kapunk:  ha pedig mégis szívesen beszélgetnénk egy biztosítás szakértővel, a kalkulátorokat üzemeltető oldalakon (pl. Biztoshely.hu) erre is szokott lehetőség lenni.

Mennyi időbe telik használni a kalkulátort?

Körülbelül 5-10 perc pötyögés után rögtön látni fogjuk több, akár egy tucat biztosító ajánlatait. Rendkívül gyorsan, 10 perc alatt szerződést is köthetünk. Jó hír: a meglévő biztosítást is fel lehet mondani ugyanezen a néhány perc alatt, mindössze egy alkuszi megbízást kell aláírni ehhez is.

Csak az ár számít?

Ha az lenne a kérdés, hogy melyik a legjobb autó a világon, valószínűtlen, hogy bárkinek is a legolcsóbb modellek egyike jutna eszébe. A lakásbiztosítások között nincs akkora  szórás persze, mint a kocsik között, de egyértelmű, hogy a pontos szolgáltatások és ezek minősége rendkívül fontos.

Említsünk meg néhány elemet, amelyet egy megbízható biztosítás mindenképp tartalmaz:
- természeti csapások, mint árvíz, nagy vihar (felhőszakadás, viharkár), villámcsapás, földcsuszamlás, földrengés, föld- és kőomlás, üregomlás, hó nyomás, jégeső (jégverés)
- robbanás,
- idegen jármű ütközése, légi jármű ütközése, idegen tárgy ütközése.

Reméljük persze, hogy ezek egyike sem történik meg soha, de ahogy a jól ismert mondás tartja, jobb félni, mint megijedni. Tehát legyünk abszolút felkészülve a váratlan eseményekre is.

Kiegészítő termékek is léteznek?

Természetesen, és ebből a rövid felsorolásból ki fog derülni, hogy érdemes ezekre is felkészülni: ilyenek a villámcsapás másodlagos hatása, a csőtörés és más vízkár, az üvegek betörése, a rablás, a kerti bútorok ellopása, sőt, még olyan szolgáltatások is léteznek egyes biztosítóknál, mint hűtött élelmiszerek megromlása, indokolt zárcsere, bankkártya lopása után csere, stb.

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 
Ugrás az oldal tetejére