Jelenlegi hely

Zokni nyuszi

Kezdődik a tavaszi szünet, reméljük, minél több időt tudunk a természetben tölteni, játszani, kirándulni. Ha mégis úgy jártok, mint mi, hogy támad a nátha, köhögés, láz, na meg ilyenkor lóg az eső lába is, mégis szeretnétek hasznosan eltölteni a lakásba zárt időt, megmutatunk egy nagyon jó kézműves ötletet. Kicsik, nagyok egyaránt elkészíthetik.

 A hozzávalók minden háztartásban megtalálhatóak:

  • páratlan zokni
  • egy-két csésze rizs, vagy bab, vagy ha akad hungarocell golyók esetleg vatelin
  • zsineg, fonal
  • ragasztó
  • olló

Elkészítés:

1. A zoknit megtöltjük valamelyik töltőanyaggal, éppen amit otthon találunk. Akár vegyesen is tölthetjük. A rizs és a bab tartást ad neki, viszont súlyosabb is lesz. A vatelin jól formázható. Célszerű az aljába az előbbieket tölteni, és a fej részébe a könnyebb tölteteket tenni. A töltés megkönnyítéséhez a zoknit húzzuk egy ragasztószalagra, vagy egy széles szájú pohárra.

2. Mikor megfelelő keménységűnek érezzük a nyuszit, kössük el a nyakánál lazán. Formázzuk meg a testét és a fejét is.


3. A zokni szárától pár centivel lejjebb kössük el a nyuszi fejét ott, ahol a füle fog kezdődni.

4. Ha kell, újra formázzuk a fejét, és a testét, a nyakánál most már szorosan kössük el.

5. A fülnél vágjuk be a kötésig és formázzuk meg a fülecskéit.

6. Kész a nyuszi teste, jöhet a dekoráció.  Nézzünk szét a varró dobozban, sok hasznos dologra akadhatunk. A nagyobbak varrhatnak, a kisebbek ragaszthatnak, rajzolhatnak. Köthetünk a nyakába sálat, készíthetünk fonalból hajat, szalagból masnit.

 

A nyuszikat és a fotókat Farkas Szilvia és gyerekei készítették.

(Debrecenimami)

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

 

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére