Jelenlegi hely

Mikor kell időt szánni a gyepszellőztetésre?

Akiknek füves területtel van tele a kertje, azok tudják, mennyi munka van abban, hogy igazán szép és ápolt legyen a gyep. Sajnos a tavasz megérkeztével nem elég az, ha rendszeresen kis méretűre vágjuk a fűszálakat, hiszen van egy művelet, aminek meg kell előznie a fűnyírás szezon kezdetét. Sokan nem is tudják, mennyire hasznos és fontos lehet az, hogy a füves területünket „megszellőztessük” bizonyos időközönként.

Segítségével nem csak levegőhöz tudjuk juttatni a földet, de az elhalt gyökereket is eltávolíthatjuk a földből. Te sem hallottál még a gyepszellőztetés fontosságáról? Olvass tovább, és minden lényeges dolgot megtudhatsz erről a műveletről, és arról is, melyik gép lehet ideális társad ebben a munkában!

A gyepszellőztetőket egy évben maximum kétszer lehet használni: tavasszal és ősszel. Maga a gép már sok helyen beszerezhető, és akárcsak a fűnyíróknál, itt is többféle verzió áll a vásárlók rendelkezésére: elektromos és benzines. Mind a két típusnak meg vannak a maga előnyei, hasonlóan a fűnyíróhoz, itt is a kisebb kertekhez érdemes az elektromost választani. Ha nagyobb füves terület van a házunk mellé, akkor nagy teljesítményű gép kell, éppen ezért a benzines szellőztetőben kell
gondolkodni! Hogyan működnek ezek a gépek? Újra egy hagyományos fűnyírót kell elképzelni a külső megjelenés tekintetében, ám itt a pengés már nem vízszintesen, hanem függőlegesen dolgoznak, melyek akár 4 milliméter mélyre is elérhetnek.

Abban az esetben, ha te is szeretnéd a kertedben lévő területet kicsit felfrissíteni, feltétlen látogass el a fenti linken elérhető webáruházba! Az Emaki oldalán hatalmas választék áll az érdeklődők rendelkezésére, így egész biztosan meg fogod találni azt a gyepszellőztetőt, ami megfelel neked mind teljesítményben, mind pedig árban. Ami fontos, hogy vedd figyelembe a termékeknél, hogy a gyártók mekkora területre ajánlják a használatát, és azt is nézd meg, mekkora vágószélességgel tud dolgozni az adott gép. Ha lényeges neked, hogy az elhalt gyökereket össze tudd gyűjteni, akkor a mindenképp a gyűjtőkosárral rendelkező típust válaszd!

Náluk azonban nem csak a legjobb eszközökből lehet válogatni! Sok hasznos tanácsra is lehet bukkanni jó néhány témában, így a gyepszellőztetés előnyeiről is megtudhatsz többet, és akár arra is választ kaphatsz, hogy melyik típus lenne a legideálisabb választás! Hidd el, ez nagy segítség lesz akkor, ha először akarsz ilyen gépet vásárolni! Remek akciókra is lehet bukkanni náluk, így amennyiben neked se mindegy, mennyit fizetsz vásárláskor, ők lesznek a legjobb választás! Ne feledd, az ápolt gyephez nem elég az, hogy rendszeresen locsolod, és nyírod a füvet, a gyepszellőztetés is szükséges lesz hozzá!

Neked ajánljuk!

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Ugrás az oldal tetejére