Jelenlegi hely

Melyek a legjobb társasjátékok kicsiknek?

Minden család életében elérkezik az a pillanat, amikor végre együtt leülhetnek társasjátékozni és szinte minden kör után halljuk: anya, apa nyertem! Nekünk szülőknek a csillogó szemecskék a világot jelentik, gyermekeink pedig észrevétlenül, játszva fejlődnek és tanulnak.

Rengeteg társasból választhatunk. Vannak például a klasszikusok, úgy mint a Ki nevet a végén?, ami még minket, szülőket is visszarepít gyerekkorunkba; aztán van valamilyen meséhez kapcsolódó, de vannak lányos vagy fiús játékok is és még sorolhatnám. Csak győzzünk választani belőlük! Ha a fiatalabb generáció számára keresel társast, akkor mindenképp érdemes szétnézned a Gémklub weboldalán. Egy biztos, bármelyikre is esik a választásunk, garantált, hogy gyermekünk számára könnyed, felhőtlen kikapcsolódást jelent majd.

Hogyan keressünk társasjátékot kicsiknek?

A társasjátékok képernyő mentes, izgalmas időtöltést jelentenek már 3 éves kortól. A gyerekjátékok nagyon sokfélék, vannak köztük szín és formafelismerő és figyelemfejlesztő játékok, mint például a memória kártyások. Ügyességi és mozgáskoordinációs játékok, térlátásfejlesztő, szókincs- és beszédkészség-fejlesztő, illetve logikai játékok is. Ami közös bennük, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagítanak bennünket. Keresd fel bátran a Gémklub oldalát, hogy biztosan megtaláld csemetéd számára a legjobb játékot. Talán a legfontosabb, hogy mindenképpen a gyermekünk életkorának megfelelő társast válasszunk. Egyébként előfordulhat, hogy a móka és kacagás helyett gyermekünk frusztrált lesz.

Hogyan keressünk társasokat kicsiknek a Gémklub oldalán?

Szülőként több száz társasból válogathatunk. Ebben segítségünkre van a Gémklub oldala, ahol az alábbi kategóriákat találod:

  • Társasjátékok kor szerint
  • Kooperatív gyerektársasjátékok
  • Készségfejlesztő társasjátékok

Melyik kategória mire jó igazán? Mit fejleszt?

Amennyiben a kor a prioritásunk, úgy 3-7 éves kor között válogathatunk korosztály szerinti csoportokból, így biztosak lehetünk benne, hogy a legmegfelelőbb társast választjuk gyermekünk részére. Itt több meséhez kapcsolódó társas várja a kicsiket, ahol ismerős mesehősökkel kalandozhatnak együtt. A kooperációs gyerekjátékok kategóriájába azon 4 éves kortól ajánlott társasjátékok tartoznak, mely során a gyerekek egymással együttműködve, kooperálva játszanak. Ezáltal kiküszöbölhető a versengés, nincs egyéni győztes a gyerekek között. Tulajdonképpen olyan, mintha együtt építenének homokvárat a homokozóban. Ebben a kategóriában megtalálhatóak mind a táblás, mind pedig a dobókockás játékok. A készségfejlesztő társasjátékok rendkívül trükkös játékok, ugyanis észrevétlenül képesek különböző kompetenciákat fejleszteni. Gyermekeink részére éppen emiatt különösen jó időtöltés a társasjátékozás, hiszen a tanulás mellett egy-egy játékos és észrevétlen készség fejlesztés csak jó hatással lehet számukra. Arról nem is beszélve, hogy a család is együtt van.

A játékszabályok mindig egyszerűek és könnyen érthetőek, de van, hogy érdemes próba játékok is játszani, hogy gyermekünk biztosan megértse a szabályokat. Minden forduló egy új kihívás a kis játékosoknak, akár önállóan, akár felnőttel együtt játszva merülnek el benne.

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére