Jelenlegi hely

Lássuk a medvét! Medvenapok az országban 2022

Mormota nap helyett medvenapok várják a magyar családokat az ország állatertjeiben és vadasparkjaiban. Hogy könnyebb legyen a választás, programismertetőnkben megtalálod az összes macis rendezvényt, medvelest és farsangolást 2022 februárra.

Egyre nagyobb közönségkedvenc program a medvenap. Nemcsak a medvék, de mi is nagyon várjuk a tavaszt. Így nem csoda, hogy mindenkit érdekel, hogy február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony Napján kibújik-e a medve a barlangjából.

A néphagyomány szerint, ha az ekkor téli álmából ébredő medve nem vált pizsit, és visszabújik, mert megijed az árnyékától, akkor messze még a tél vége. Ha borús, felhős napra ébred, és nem ijeszti el az árnyéka, akkor hamar vége lesz a télnek.

Idén ez az alkalom a hét közepére esik, így van, aki már előző hétvégén megkezdte a medvézést, mint például a Budapesti Állatkert. Nézzük, melyik helyszínen milyen programok is várják országszerte a családokat!

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadasparkba látogatók február 5-én, szombaton, nemcsak a Budakeszi Vadaspark két medvéje, Romulus és Tibor teszi próbára az időjós képességeit. De fókuszba kerülnek az időjós állatok.  A medve-, farkas-, ló és szamár látványetetés is szerepel a programok között.

A Vadasparkról információkat ITT találsz; míg a részletes programot ITT.

Mackófesztivál Debrecenben

Nem oly rég volt az első debreceni Mackófesztivál, de közönségkedvenccé vált. A Debreceni Állatkertben február 5-6-án idén is újra minden a medvék körül forog majd. Mézkóstolás; méz és mézeskalács vásár, medveetetés, kézműves foglalkozás, arcfestés. És persze meg lehet lesni, hogy Dönci, a debreceni örvösmedve visszaveszi-e a pizsamáját és visszabújik-e a barlangjába.

Részletesebb programok és információk ITT.

Szurkolj a Kecskeméti Vadasparkban

Az idén 50 éves Kecskeméti Vadasparkban komolyan veszik a tavaszvárást, együtt szurkolhatunk 10 órától az itt élő örvös medvéknek, Lucky-nak  és Buddha-nak

2022. február 2-án, szerdán! Aki lemaradna, ne izguljon, szombaton és vasárnap is várnak mindenkit sok szeretettel 10 órától a látványetetésre.

Medve napok a Pécsett

Február 5-én, szombaton egész nap Nikoláj, a Pécsi Állatkert barna medvéje lesz a főszereplő. Nikoláj 12. születésnapját ünnepelte január 23-án. Hat éve 2016. október 17-e óta él Pécsett, a szófiainál sokkal nagyobb, új medvekifutóba, a Pécsi Állatkert egyik legnépszerűbb lakójaként.

Részletes pécsi programok ITT.

Nyíregyházi Vadaspark

Az ország egyik legjobb állatkertje úgy tűnik, idén nem tart most medveleső programot, de medvéi e nélkül is méltán népszerűek és a medverajongóknak kihagyhatatlan helyszín. Az országban egyedülálló módon több medvefajt is él náluk: a jegesmedve, a barnamedve és Dél-Amerika egyetlen medvefaja, a pápaszemes medve is. Ráadásul tavaly októberben született egy kis vörös macskamedve is az állatkertben, macska is, medve is, komoly cukisági faktor!

Hogy odatalálj, ITT tudsz informálódni.

Medvecsalogató a Veresegyházi Medveotthonban

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a „Medvecsalogat!” című program, a hagyomány szerint február 2-án,szerdán tart a Medveotthon Veresegyházon.

A gyerekek saját készítésű medve álarcban jelenhetnek meg, közös énekléssel, mondókákkal köszöntik közösen a barlangjából előbújó medvéket. De nem kell aggódni, akinek nincs türelme meglesni az alvókat, talál majd ébren lévő medvéket is. A medveotthon a szórakoztatóiparból kiöregedett vagy kedvtelésből tartott állatok békés öregkoráról szeretne gondoskodni, így jelenleg majd 30 medve éldegél itt. 

Mackósüteménnyel, meleg teával, mackó-fotózással, dalokkal, mondókákkal várják a látogatókat.

Minden érkező csoport számára 50% kedvezmény a belépőjegy árából.

A medveotthonról részleteket ITT találsz.

Nyugdíjas medveügyek a Szegedi Vadasparkban

Mici és Ursula, a Szegedi Vadaspark két nyugdíjas medvehölgye dönti majd el a Medve-les programon február 2-án, hogy rövidesen beköszönt-e a tavasz. Találkozó 11 órakor a medvék kifutójánál!

ADL - Debrecenimami

Forrás: a cikkben szereplő helyszínek Facebook oldala és weboldalai

Neked ajánljuk!

10 film tanárokról és diákokról

10 film inspiráló tanárokról

Válogatásunkban találtok drámát és vígjátékot, elitiskolában és "nehéz környéken" játszódó történeteket is. Közös bennük, hogy a főszereplők inspiráló tanárok, akik életre szóló mintát adnak tanítványaiknak.
Utam az iskolába – Filmajánló

Utam az iskolába – Filmajánló

Négy kiskamasz a világ négy pontján. Ami közös bennük, hogy örömmel járnak iskolába, akkor is, ha ez nagy nehézségekkel és veszéllyel jár: elefántok elől menekülnek, lóháton mennek a hegyekben, folyón kelnek át, kilométereket gyalogolnak. Lenyűgöző dokumentumfilm, egyben tanmese iskolásoknak.
Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Ugrás az oldal tetejére