Jelenlegi hely

A tavasz titkos völgye

Sárga- fehér szőnyegként borítják a mohás avart a virágzó téltemetők és hóvirágok a Balaton egyik északi parti települése melletti rejtett völgyben a februári időszakban.

Csodálatos élmeny így tél végen ennyi frissesseget látni! A kopasz fákról gazdagon csüng a zöld borostyán, a köveket, kidőlt fatörzseket vastagon borítja a moha.

És amerre a szem ellát, téltemetők és kicsit lemaradóban, de már nyíladozó hóvirágok csoportjai borítják a talajt.

Aszófőn áthajtva a falu szélétől nem messze terül el ez a kis varázslatos hely, az itt élők régóta ismerik.

Védett növények és védett terület - a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park része -  ha arra indultok, csak az egy lábnyomni keskeny ösvényen sétáljatok, még azon is fel-felbukkannak virágtövek. Ebben az időszakban gyakran őr is felügyeli a látogatókat. Akik bizony egyre nagyobb számban keresik fel ezt a különleges atmoszférájú helyet.

Szerencsénk volt, mi késő délután érkeztünk, már csendes volt a látogatóktól. Lélektisztító csodás ajándék volt a lassan alkonyodó erdőben sétálni.

A völgy szabadon és ingyenesen látogatható! Kérjük, tartsátok tiszteletben a természet és az erdő szabályait, élőlényeit!

ADL - Debrecenimami

Neked ajánljuk!

10 film tanárokról és diákokról

10 film inspiráló tanárokról

Válogatásunkban találtok drámát és vígjátékot, elitiskolában és "nehéz környéken" játszódó történeteket is. Közös bennük, hogy a főszereplők inspiráló tanárok, akik életre szóló mintát adnak tanítványaiknak.
Utam az iskolába – Filmajánló

Utam az iskolába – Filmajánló

Négy kiskamasz a világ négy pontján. Ami közös bennük, hogy örömmel járnak iskolába, akkor is, ha ez nagy nehézségekkel és veszéllyel jár: elefántok elől menekülnek, lóháton mennek a hegyekben, folyón kelnek át, kilométereket gyalogolnak. Lenyűgöző dokumentumfilm, egyben tanmese iskolásoknak.
Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Ugrás az oldal tetejére