Jelenlegi hely

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 

Hatalmas harcok, viták, osztálypénz számolgatások zajlanak ilyenkor a szülői közösségekben, melyik pedagógust mivel lepjenek meg az évvége, pedagógusnap, ballagás alkalmából. Jószándékúan személyre szabott örök emléket szeretne nekik adni az osztály.

Aztán lesz belőle felesleges lom, giccsparádé... 

Igen, hallom a hangokat, hogy örüljön neki, ha kap valamit! Köszönjük eme mély érzelmekkel megáldott építő kritikát, de ne is induljunk el ezen a gondolati síkon! Nem ő kérte az ajándékot, mi szeretnénk neki örömet okozni. Megköszönni az iskolaévbeli szeretetét, kitartását, türelmét. 

Forrás

De mit is kezdjen egy ember az évek alatt összegyűlt több tucat bögrével, tálcával és bonbonierrel?

A tanár is ember, szeretné a maga izlése alapján berendezni a házát. Nem könnyű eltalálni, mi az, ami valóban tetszene neki, ha már tárgyakról beszélünk. Ha van rá mód, és valaki ismeri a családtagjainak egyikét esetleg kapcsolatba tud vele lépni valamely közösségi felületen, az sokat segíthet. Ha vaktában lődözünk, az is elsülhet jól. 

A klasszikus virág, csokoládé, ital, könyv

Ez sosem megy ki a divatból! Azért arra figyeljünk, hogy inzulinrezisztenst ne bonbonnal, az absztinenst pedig pálinkával lepjük meg. A virág is lehet rengeteg féle: frissen készített csokor, cserepes virágzó kerti vagy szobanövény, levéldísznövény vagy épp selyemvirágból dísz. Ha nincs jó ötletetek, egy virággal még soha nem sértettek meg senkit.

Forrás

A könyv már nehezebb, ehhez figyelni kellett órán, kitől idéz. A legújabb megjelenésű könyvek biztos még nincsenek ott a polcán. A blokkot tedd zárt borítékba, és add át azt is, ha mégis meglenne, ki tudja cserélni.

Személyre szabott élmények

Egy kor után már jobban örülünk az élményeknek, mint a tárgyaknak. Egy különleges workshop, kirándulás, színházbérlet, kiállításbelépő, utalvány a wellness központba nagy meglepetés tud lenni. Egy alkalom, mikor ő kap törődést, figyelmet, humort, élményt. 

Kézzel készített, kézműves és társaik

Az egyediség jó dolog, ha jó helyen alkalmazzuk. A szakadt kedvenc bőrtáskája helyett egy új nagy öröm lehet. Egy különleges borítású tanári zsebkönyv, évtervező notesz hasznos és egyedi. De egy falióra az ovis csoport jelével vagy egy párna az összes gyerekről készült képpel kevésbé vonzó. 

Forrás

Emlékek

Az együtt töltött évek alatt rengeteg közös kép készülhetett az osztályról. Kérjétek meg a gyerekeket hogy pár mondatban írják le egy kedves emléküket, miért szeretik a tanárukat. Készítsetek egy-egy fotót róluk a búcsú alkalmából és kutassátok elő azt a bizonyos elsős tábla előtt olvasós képet, ami mindenkinek van. Belekerülhet a közs kirándulásokról is néhány kép. Ebből már klassz kinyomtatható albumot tudtok létrehozni, mely örök emlék marad a tanáraiknak. 

Forrás

Még több ötletet ebben a cikkünkben találsz.

ADL - Debrecenimami

 

Neked ajánljuk!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Ugrás az oldal tetejére