Jelenlegi hely

Rózsaszínre vált a Szabadság-szobor és a Halászbástya

A mellrák hónapja miatt október első hétvégéjén rózsaszín díszkivilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya is.

A mellrák megelőzésének eszköze nincs a kezünkben, de a korai felismerésé igen! Az idejében felismert és idejében megkezdett kezelésű emlődaganat nagyon jó eredménnyel gyógyítható.

Szolidáris séta új helyszínen

A hagyományos, immár két évtizedes múltra visszatekintő eseményt, a budapesti rózsaszín lánchídi sétát idén új helyszínen szervezik meg. A séta szolidaritásunkat is kifejezi a betegséggel küzdők felé, és felhívja az egészségesek figyelmét a mellrák veszélyeire.

Az eseményhez október 2-án, vasárnap 18.30 órakor induló figyelemfelhívó séta is társul.

Október a mellrák hónapja, így péntek estétől vasárnap estig rózsaszínbe öltözik esténként a Szabadság-szobor és a Halászbástya – közölte a szervezők az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület. Az egyesület két évtizede szervezi meg Budapesten a Széchenyi Lánchíd rózsaszín kivilágítását és a figyelemfelhívó sétát, mely idén a Duna Korzóra került át, a Lánchíd felújítása miatt.

Szintén ezen a napon "Lépjünk együtt"  címmel mellrák témában szervezett előadásokat hallgathatnak meg a betegek, gyógyultak és egészségesek egyaránt az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen konferenciáján Budapesten. 

Az előadásokra regisztráció ITT.

Az ország más városaiban is megmozdulnak a mellrák elleni küzdelem jegyében

Győrben már az 5. Pink futás és séta kerül megrendezésre. Idén október 2-án vasárnap 14 órakor az Aranypart II. Kultúrstrandon, az Egyetem mögött.

Soltvadkerten csatlakoztak a Race for the Cure® néven futó sporteseményhez, mely Európa több, mint 30 országában rendeznek meg az idei évben szeptember 24.-október 31. a nők egészségének megőrzéséért.

Így 2022. október 1-jén, a Mellrák Világnapján, 14:00 órakor a Vadkerti-tó körül egy kellemes, közös sétára.

Október 1-én, szombaton Veszprémben is mindenkit várnak a rózsaszín sétára és utána az orvosok által tartott ismeretterjesztő elóadásokra. 

A Séta végén a Petőfi Színház előcsarnokában a Veszprémi Cholnoky Kórház szakorvosai beszélnek a gyógyításról a diagnózistól a kezeléseken át a gyógyulásig a Fagyöngy Egyesület szervezésében délelőtt 11 órától.

Az Ózdi Rákbetegek Egymásért Klub rendhagyó közösségi együttlétünkön sétát a mellrák elleni emléknap alkalmából 2022. október 1-én, szombaton.

A program szerint 10:00 órakor indulnak az Ózdi Városház térről az Írottkő - től. Tervezett sétájuk az Ifjúsági Park - ban végződik, ahol - beszélgetésekkel zárjuk a megemlékezést . A részvétel ingyenes, s batyus.

Málnárium FLASH MOB A MELLRÁK ELLEN

Október 14-én latin táncos flashmobbal támogatja a mellrák elleni küzdelmet és felvilágosítást Vácon a Málnárium klub a Március 15. téren.

Még több aktuális program a témában az Összefogás a mellrák ellen (rózsaszín Lánchíd) Facebook oldalán található.

ADL - Debrecenimami

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
Ugrás az oldal tetejére