Jelenlegi hely

A leggyorsabb otthoni fánk

Ez az isteni, kipróbált túrós fánk, hosszas kelesztés és a formázás nélkül készül, elég csak az alapanyagokat összekeverni. Így méltán tarthat számot a leggyorsabban elkészülő fánk díjára. Ha egyszer kiosztanak egy ilyen díjat.

Tudjuk, hogy mindennek ára van. Ebből az adagból kb. 50 kisebb daran jön ki, egy kalóriatartalma kb. 115 kcal. 

Ezek ellenére mégis finom puha, a túró és a burgonya miatt nem nehezül el az olajtól, frissen kell sütni és persze sárgabaracklekvárral a legfinomabb! Mivel szaggatás közben az olajba kerülő tésztadarabkának vékony kis „farkincája” marad, nagymamám egérkének is hívta.

Sajnos saját fotóval nem tudom illusztrálni a receptem, nincs az az anyuka aki gyorsabban fotózna, mint ahogy esznek a gyerekeim.

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt burgonya
  • 4 dkg vaj
  • 25 dkg krémes túró
  • 20 dkg liszt
  • 3 kk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg kristály cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés

A még meleg, de nem forró főtt burgonyát krumplinyomóval összetörjük, hozzátörjük a vajat és a túrót is. Ha túl darabos a túrónk, előtte érdemes pl. egy botturmix-al kicsit homogenizálni.

A tojást fehéredésig keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a krumplis-túrós alapunkba.

A lisztbe belekeverjük a sütőport, a sót, és azt is hozzádolgozzuk a már tojásos-krumplis masszához.

Sütés

A fánkok sütése külön odafigyelést igényel, kényes munka, külön fejezetet érdemel a recept ismertetésénél. Magas falú, jó hőtartású edénybe olajat melegítünk, és kanállal diónyi galuskákat szaggatunk bele. Alacsony hőfokon, 3-5 perc alatt aranybarnára sülnek. Sülés közben megdagadnak, ne szaggassunk túl sokat egyszerre. Sülés közben meg is kell egyszer forgatni őket.

Papírra szedve felitatjuk róluk az olajat, és hűlni hagyjuk.

Savanykás gyümölcslekvárt kis rummal, cukorral, citromlével összeforralunk, ha kihűlt, ebbe márthatjuk a fánkokat.

Ha kicsit variálni szeretnétek, lehet belekeverni kis áztatással megpuhított, apróra vágott szárított áfonyát, meggyet, vagy más savanykás bogyósokat.

ADL - Debrecenimami

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére