Jelenlegi hely

Piskótatekercs, avagy piskóta csiga módra

A piskótatekercs az egyik legklasszikusabb sütemény. Nem hiába, hiszen egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Csak egy jó alaptésztát kell készítenünk, plusz egy kis házi baracklekvár és már kész is a tökéletes sütemény.

Ha mégis szeretnénk eltérni a klasszikus ízvilágtól és formától, a lehetőségek száma végtelen.

Egy egyszerű ötlettel igazi csigaformát tudunk készíteni, amiben a gyerekeink is segítségünkre lehetnek. A kis csoki csápok láttán a gyerekek fantáziája biztosan beindul, és szívesen falatozzák a csiga sütit.

Ha valami különlegeset szeretnél készíteni az iskolai, óvodai rendezvényekre (pl.: farsangra), gyerekzsúrra, akkor próbáld ki a receptet.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 8 evőkanál víz
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • baracklekvár a kenéshez
  • csokis rudak a díszítéshez

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot készítünk, félretesszük. A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a vizet. Ezután a sütőporral elkevert lisztet keverjük hozzá. Végezetül a tojásfehérje habját adjuk a masszához kis adagokban.

30*40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 percig sütjük.

Amikor megsült a piskóta, húzzuk le róla a sütőpapírt és egy konyharuha segítségével tekerjük fel, még forrón a tésztát. Ha kihűlt a piskóta, tekerjük ki, kenjük meg baracklekvárral és csavarjuk fel. Arra figyeljünk, hogy a piskóta végét ne tekerjük fel teljesen, mert oda kerülnek majd a csokis rudak. Hagyjuk egy kicsit állni, utána szeleteljük, kb 1,5-2 cm-es szeletekre.

A csokis rudakból vágjunk kb.1-1,5 cm-es darabokat és szúrjuk a piskóta kilógó részébe 2 db-ot, ez lesz a csiga csápja.

Gyors sütést kívánok!


Mácsai-Molnár Ágnes 
anyuka, feleség, időhiánnyal küszködő, sütni imádó nő - a GyorsanSüti blog szerkesztője

Ha szereted a gyorsan elkészíthető, keverem-kavarom és már kész is sütiket, akkor nagyon hasonlítunk. Nagyon szeretek sütni és sütiket alkotni. Viszont nem szeretek sok időt tölteni a konyhában, ezért a gyors, egyszerű recepteket részesítem előnyben. 

Szeretettel: Ági

Ági többi receptjét itt találod: GyorsanSüti youtube csatorna - iratkozz fel!

 

- KAPOSVÁRIMAMI -

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére