Jelenlegi hely

Nemzeti süti

Hegedűs Hanga, a 10 éves bácsalmási kislány, aki megnyerte a Konyhafőnök Juniort, egy igazán magyaros sütivel lep meg minket, méghozzá egy Nemzeti süti recepttel:

Piros tészta:

  • 300 g liszt
  • 115 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 1 ek. vanília esszencia
  • 2 db tojás
  • 5 g só
  • 150 ml joghurt
  • 100 ml víz
  • 4 ek. piros ételfesték
  • 5 gr. szódabikarbóna
  • 5 gr. 10 %-os ecet

A vajat habosra keverjük a porcukorral és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A joghurthoz adjuk a vizet, a sót, az ételfestéket, összekeverjük, majd a vajas masszához adjuk. Kanalanként belekeverjük az átszitált lisztet. A szódabikarbónát és az ecetet egy kis tálban elkeverjük majd a tésztához adjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 C fokon késre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Fehér krém:

  • 250 gr. mascarpone
  • 250gr. túró
  • 130 gr. porcukor
  • 1 ek. vanília eszencia
  • 200 ml habtejszín

A tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A többi hozzávalót kikeverjük, a felvert tejszínt belekeverjük.

Zöld tejszínhab:

  • 500 ml tejszín
  • 1 tubus zöld ételszínezék
  • 1 cs. habfixáló

A tejszínt a zöld ételszínezékkel és a habfixálóval keményre verjük.

Meggy szósz:

  • 1 ü. kimagozott megybefőtt
  • 2 ek. étkezési keményítő

A befőttet a levével együtt tálba öntjük és a keményítővel sűrűre főzzük.

A sütemény összeállításához a tésztát 2 lapra vágjuk, majd az alsót visszahelyezzük a tepsibe. Megkenjük a zöld tejszínhabbal, arra tesszük a fehér krémet, majd a tetejére a piros tészta felső részét. Tálaláskor meggyszószt adunk hozzá.

Jó étvágyat a sütihez!


Hegedűs Hanga 10 éves a Konyhafőnök Junior nyertese

  Gyere és tarts velem a Facebookon is!

 

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére