Jelenlegi hely

Zöldnek lenni trendi! Új vizekre evezünk...

Mindig vigyázok az ajánlásokkal, egy adott termék vagy gyártó melletti elköteleződéssel. Mert mindannyian mások vagyunk, más testben élünk. Ez a más test pedig máshogy is működik. Ezért ami nekem egy isteni csoda lehet, az elképzelhető, hogy Neked nagyon nem az... 

A bőr ebből a szempontból is egy kifejezetten érzékeny terület. Éppen ezért nem osztok meg Veled konkrét vagy saját recepteket, még akkor sem, ha bevált, még akkor sem, ha nagyon bevált... De megosztok Veled pár kreatív megoldást, amely során nem kettő, de több legyet is üthetsz egy csapásra:


- A citrusok héja. Végy kezeletlen gyümölcsöt, mikor éppen eszel egyet… A héját szárítsd meg, daráld vagy reszeld le, és készíts belőle arc- vagy testradírt, pakolást, fürdősót, esetleg szappant. Ugyanígy felhasználhatsz minden maradék gyümölcsöt is. A megbarnult banánt, megmaradt almát. Készíthetsz belőle friss pakolásokat, de ki is száríthatod, őrölheted, vagy fagyaszthatod, és később élesztheted újjá. Nagyvonalakban igaz az a mondás, miszerint amit megeszel, azt valamilyen formában magadra is kenheted. Nagyvonalakban…
- Ne félj a zsírtól! Kiváló gyógykenőcsöt tudsz készíteni belőle. Melegítsd meg, tedd bele a kívánt gyógynövényeket, hagyd állni 24 órán át. Melegítsd újra, szűrd le, és adj hozzá illóolajat (csakis terápiás minőségűt). Tedd hűtőbe, és dermedéskor kész is. Készíthetsz így mellkas kenőcsöt, izomlazítót, sebgyógyítót, éjszakai kencét, vagy bármilyen gyógyírt, csak a megfelelő gyógynövény kell hozzá.
- Ha a zsír túl sok Neked, szerezz be jó minőségű hidegen sajtolt olajat (érdemes a konyhában is ilyet használni), ugyanúgy csináld végig a folyamatot, mint az előző esetben, azonban itt a második melegítésnél tegyél egy kis méhviaszt az olajba, attól fog megszilárdulni.
- Könnyedén készíthetsz fürdősót kezeletlen sóból, himalaya vagy parajdi sóból. Só, gyógynövény, egy kis hidegen sajtolt olaj és illóolaj hozzáadásával. A gyerekeknek színezheted egy kis agyaggal (ez esetben több olajat tégy bele, mert az agyag szárít). Hidd el, a gyerkőcök imádni fogják!

- A túró, tejföl, tojás, méz jó társaid lesznek egy-egy pakolás elkészítésekor, de ne légy rest lereszelni kedvenc zöldségeidet sem!
- Ha egy kicsit utánajársz, és beszerzel pár eszközt hozzá, készíthetsz szappant is odahaza. A biztonságra mindig ügyelj, a lúg nem gyerekjáték! Javaslom, hogy szánd rá az időt, és legalább egy alap tanfolyamot végezz el, ha ilyen terveid vannak! Hideg vagy meleg eljárásra esküszöl, a lényeg a biztonság és a megfelelő alapanyagok kiválasztása! 
- Kávézacc. KI NE DOBD! Kitűnő arcradír!
- Olajos áztatással macerátumot, alkoholossal tinktúrát tudsz készíteni majd minden gyógynövényből. Mindkét készítmény alkalmazható belsőleg-külsőleg is, így egy-egy jól összeállított keverékkel számos problémát tudsz kezelni. 
- A gyógynövények és egyes zöldségek, gyümölcsök forrázatát teaként, borogatásként, tonikként, lemosóként tudod használni, és itt csak az ismeretek vagy a fantázia hiánya lehet akadály. Kezelhetsz így hátfájdalmat, fájó torkot, bőrproblémát, vagy éppen lelki gondokat. Legyél bátor, kísérletező, és egy két szóból belejössz!

Ha gyógynövényed van, tele a fürdőszobaszekrényed! Ezt ne felejtsd el! Pár alapszabályt megtanulsz, pár technikát elsajátítasz, és egy fantasztikus bőrápolási rutint tudsz kialakítani odahaza. És ne légy rest gondolkodni a konyhában sem! Élelmiszereink sok titkot rejtenek!

Ha szükséged van segítségre, ötletre, tanácsra, vagy csak egy könnyed beszélgetésre a témában, keress bátran! Szívesen segítek!

De elsősorban bízz magadban, a megérzéseidben, a kitartásodban, és sikerülni fog! Így haladsz lépésről lépésre előre az úton, aminek a végén sok ismeretlen, ám annál szebb élmény vár Rád!

Köszönöm, hogy ezen a héten is velem tartottál, jó kísérletezést!

Szép hétvégét kívánok:

-Bogi, az Imami hivatalos zöldítője-

Bátran elküldheted nekem a kérdéseidet, javasolhatsz témákat, de akár fényképeket, recepteket, saját praktikákat, sikertörténeteket is küldhetsz!
Lehetsz a rovat következő heti főszereplője, mindegy, hogy már régóta ezen az úton jársz, vagy lelkes (újra)kezdő vagy!
Együtt fogunk építkezni, egymástól fogunk tanulni, és egymást fogjuk motiválni egy élhetőbb holnap reményében. 

EZ JÓ, ÍROK BOGINAK!

 

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére