Jelenlegi hely

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.


Kép forrása

1. Családi piknik 

Fogjatok egy nagy kosarat, tömjétek meg Apa kedvenc szendvicseivel, rágcsálnivalóival és irány a legközelebbi park! Ne feledkezzetek meg a pokrócról sem. Evés után egy kis pihenés vagy egy laza frizbizés is belefér a programba. Csak arra figyeljetek, hogy ne hagyjátok elaludni kaja után, képesek elbóbiskolni a friss levegőn (is).

2. Közös sport 

Ha Apa szereti a sportot, miért ne szerveznétek egy közös sportprogramot? Lehet szó fociról, kosárlabdáról vagy akár egy közös biciklitúráról. De legyünk őszinték, az igazi móka az, amikor kiderül, hogy apu még mindig úgy focizik, mint régen – vagy legalábbis ezt hiszi!


Kép forrása

3. Apa mindent megszerel

Ha apukád barkácsolós típus, válasszatok egy közös DIY projektet. Ez lehet egy kerti bútor, egy madáretető vagy bármi, amit közösen megépíthettek. Készülj fel rá, hogy Apa előhozza az összes régi szerszámát, és valószínűleg sokat fog beszélni arról, hogy "ezek a mai szerszámok már nem olyanok, mint régen".

4. Különleges vacsora 

 Készítsétek el kedvenc ételeit, vagy ha bátrabbak vagytok, hagyjátok, hogy ő legyen a séf. Igen, tudjuk, hogy ez azt jelenti, hogy a konyha olyan lesz, mint egy csatatér, de az ízekért megéri, nem igaz?


Kép forrása

5. Apa is volt fiatal

Üljetek le együtt és nézzétek át a régi fényképalbumokat vagy ha van, videókat. Kérd meg rá, hogy mesélje el a legvadabb gyerekkori történeteit. Készülj fel a nevetésre!

+1. Film- vagy játékmaraton

Rendezzetek film- vagy játékmaratont, ahol együtt nézitek meg Apukád kedvenc filmjeit, vagy játszotok a legjobb társasjátékokkal. Készítsetek popcornt, és hagyjátok, hogy ő válasszon filmet – igen, még akkor is, ha az már századszor is a „Kincs, ami nincs” lesz...


Kép forrása

Boldog Apák napját minden Szuper Apukának!

Elsner-Szentesi Mónika - Kaposvárimami

Neked ajánljuk!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Ugrás az oldal tetejére