Jelenlegi hely

Farsangi fánk mentesen

Ha farsang, akkor fánk! De hogyan készítsünk, ételintolerancia vagy ételallergia esetén? Hoztunk egy szuperkönnyű glutén-tej és tojásmentes farsangi fánk receptet!

Glutén-tej és tojásmentes farsangi fánk

Hozzávalók:

  • 450 gramm gluténmentes kelt tészta liszt
  • 150 ml növényi tejszín
  • 225 ml víz
  • 3 csapott ek. cukor
  • 6 gramm gluténmentes porélesztő
  • 18 gramm vaníliás cukor
  • csipet só
  • rumaroma ízlés szerint
  • 3 ek kókuszolaj

Sütéshez:

  • zsír vagy olaj

Bevonáshoz:

bármilyen puding, csoki vagy karamell öntet, nutella, cukorszórás, lekvár, almaszósz, gyümölcs

Elkészítés:

A lisztet, sót, cukrot, vaníliás cukrot és a porélesztőt egy tálba mérjük és összekeverjük.  Beleöntjük a langyos tejszín+víz keverékét és a rumaromát majd elkezdjük dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáadjuk az olajat is és tovább dagasztjuk.

35-40 percig meleg helyen kelesztjük. Mikor megkelt a tésztánk, olajat/zsírt melegítünk egy serpenyőben. Mivel a tészta ragacsos, nyújtani nem tudjuk, ezért olajos kézzel vagy gumikesztyűben kisebb darabokat szakítunk a tésztából. Ezt a kezünkben megformázzuk, ellapítjuk kb. 1 cm vastagra. A forró zsiradékba tesszük és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. 

Lecsepegtetjük, majd a kívánt feltéttel fogyasztjuk. 

Jó étvágyat!


Pintér Mónika

Gasztroblogger, 5 gyermek édesanyja

További mentes receptek:
www.szeretetkonyham.hu

 

- KAPOSVÁRIMAMI -

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére